Сирський привітав Баргилевича з призначенням на посаду начальника Генштабу ЗСУ

Сирський привітав Баргилевича з призначенням на посаду начальника Генштабу ЗСУ

Новий головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський у суботу, 10 лютого, привітав Анатолія Баргилевича з призначенням на посаду начальника Генерального штабу ЗСУ.

Свої привітання головком оприлюднив у своєму Telegram-каналі. За словами Сирського, він щиро вітає генерал-майора Анатолія Владиславовича Баргилевича з призначенням на нову посаду начальника Генштабу ЗСУ.

"Пліч-о-пліч ми воювали на Київщині та спільно продовжили захищати країну на сході", - йдеться в дописі.

Головнокомандувач також розповів, що Анатолій Баргилевич був надійним начальником штабу оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця". Таким чином Сирський впевнений, що знання та досвід генерал-майора Баргилевича стануть важливим чинником нашої перемоги.

Раніше новий очільник Генштабу командував Силами територіальної оборони ЗСУ.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що у п'ятницю, 9 лютого, звільнив керівника Генерального штабу Збройних сил України Сергія Шапталу. За словами президента, новим начальником Генштабу було призначено генерал-майора Анатолія Баргилевича. Зеленський висловив подяку Сергію Шапталі за службу. Новий головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський також вже визначив нових заступників.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, на сайті Офісу президента 8 лютого з'явились офіційні Укази, згідно з якими Володимир Зеленський звільнив Валерія Залужного з посади головнокомандувача Збройних сил України та призначив натомість Олександра Сирського. Перед призначенням Сирського його також звільнили з посади командувача Сухопутних військ ЗСУ.

Головне