Сирський анонсував кадрові перестановки після роботи на Східному напрямку фронту

Сирський анонсував кадрові перестановки після роботи на Східному напрямку фронту

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський анонсував кадрові перестановки. Головком відвідав східний фронт та проаналізував роботу українських бійців на різних напрямках на цій ділянці.

"​​Продовжую працювати на Східному фронті. Протягом  трьох днів цілком стало зрозуміло чому у разі однакових показників укомплектування особовим складом, озброєнням та військовою технікою одним бригадам вдається стримувати ворожі атаки та тримати позиції, а іншим - ні. Насамперед це залежить від командира бригади, рівня його підготовки, досвіду, спроможності приймати адекватні та виважені рішення і розуміння всієї повноти відповідальності за виконання поставлених завдань та за життя і здоровʼя своїх підлеглих", - зазначив Сирський.

Також він відзначив важливість підготовки та злагодженості штабу бригади. Саме тому Головком вирішив відправити групи фахівців для передачі досвіду та надання допомоги у певні бригади.

При цьому Головнокомандувач наголосив, що у випадках, коли командир не володіє обстановкою, а його дії несуть загрозу життю та здоровʼю підлеглих, будуть кадрові рішення.

"В цілому, сьогодні хочу відзначити дії військовослужбовців 54 омбр, які влучним артилерійським вогнем у поєднанні з грамотним мінуванням знищили дві колони бронетехніки противника, стійкість та мужність бійців 25 опдбр та 47 омбр в боях за Орлівку та Бердичі, рішучість і сміливість воїнів 79 одшбр під час відбиття ворожих атак в районі Новомихайлівки. 

Відзначаю як позитив заміну однієї бригади на передньому краї після двох років безперервних боїв та переміщення в тил для відновлення боєздатності. Таким чином, ситуація на фронті залишається складною, але контрольованою", - наголосив Олександр Сирський.

Як повідомляли "Ми-Україна", Третя штурмова бригада, 28 лютого, звільнила від загарбників Красногорівку, що на Донеччині. 

Головне