Сім ворожих кораблів несуть службу у Чорному та Азовському морях: чи є ракетоносії 

Сім ворожих кораблів несуть службу у Чорному та Азовському морях: чи є ракетоносії 

У водах Чорного та Азовського морів виявлено на бойовому чергуванні сім російських кораблів, серед яких є носії крилатих ракет "Калібр". Відповідні дані станом на ранок 24 червня наводять Військово-морські сили ЗС України.

У Чорному морі зафіксовано один російський корабель-ракетоносець. За даними ВМС, на його борту крилаті ракети відсутні.

Азовське море патрулюють шість ворожих суден. Два з виведених в акваторію кораблі споряджені високоточним ракетним озброєнням, вони здатні нести до 16 "Калібрів".

У Середземномор'ї відсутні російські судна на чергуванні. 

Керченська протока залишається активною зоною руху: за добу сім суден пройшли до Чорного моря, з них три - продовжили шлях до Босфору. Ще сім суден увійшли в Азовське море, одне з яких прибуло з боку Босфору.

"рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS)", - наголосили військові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Плетенчук: Росіяни вирішили, що винайшли "безпечну формулу" дій на морі
 
Нагадаємо, військовослужбовці рф під час масованої атаки 22 червня використали акваторію Азовського моря для запуску крилатих ракет "Калібр" по Україні. У ВМС ЗС охарактеризували цю подію як "важливий поворотний момент" у веденні бойових дій.

Як писав "Ми-Україна" раніше, керівник ГУР Кирило Буданов запевнив, що ракети великої дальності ATACMS, які США передали Україні, можуть зруйнувати Кримський міст. Він наголосив на тому, що ті, хто вважає, що це озброєння недостатньо потужне для цього, помиляються.

Головне