Сім країн ЄС замовили боєприпаси для України у рамках механізму спільних закупівель

Сім країн ЄС замовили боєприпаси для України у рамках механізму спільних закупівель

Вже сім країн Європейського Союзу замовили боєприпаси для України у рамках механізму спільних закупівель, або поповнити запаси ЗСУ та оновити свої.

Про це повідомило інформаційне агентство Reuters. Як зазначається, усі замовлення були погоджені за відповідними контрактами, які підтвердило Європейське оборонне агентство (EDA).

У контрактах йдеться про артилерійські снаряду калібру 155 мм, які є найважливішими боєприпасами у боротьбі української армії проти російської повномасштабної агресії.

Схему створили в рамках плану вартістю принаймні 2 млрд євро. Його започаткували у березні цього року для постачання Україні 1 млн боєприпасів протягом року.

Водночас ще більше країн можуть доєднатися до ініціативи з передання Україні озброєння. Це може статися в найближчі тижні та місяці, пише Reuters. Які саме сім країн вже погодилися передати Україні боєприпаси - не розголошується.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, посол США при Північноатлантичному альянсі Джуліан Сміт заявила, що НАТО збільшить виробництво боєприпасів для забезпечення потреб України і країн-членів.

Головне