Сильна спека, подекуди з грозами: прогноз погоди на 9 липня

Сильна спека, подекуди з грозами: прогноз погоди на 9 липня

В Україні оголосили надзвичайний рівень пожежної небезпеки, крім Запорізької, Херсонської та більшості західних областей. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

"У південній частині, східних, Дніпропетровській, Кіровоградській та Полтавській областях вночі до 25°, вдень до 38°; на решті території вночі до 20°, вдень до 33°", - йдеться в повідомленні.

У західних та східних, вдень і у Житомирській, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській областях та в Криму мінлива хмарність, місцями спостерігається невеликий короткочасний дощ.

Варто зауважити, що в столиці очікується суха спекотна погода з температурою вночі до 20°, вдень до 33°. Вітер північно-східний, 5-10 м/с.

В Україні 10-11 липня утримається суха спекотна погода, лише вдень 11 липня на Закарпатті та в Карпатах місцями короткочасний дощ, гроза. Вітер переважно північно-східний, 5-10 м/с.

Нагадаємо, що у Греції після ударів блискавки спалахнули кілька пожеж. Рятувальники розповіли, що пожежі сталися у Діонісосі, Марафоні та Халандрі.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на північному заході Італії через сильні зливи сталися зсуви ґрунту. Рятувальники евакуюють місцевих жителів.

Головне