Сійярто вважає, що Байден повинен поговорити з Путіним: Зроблять послугу людству

Сійярто вважає, що Байден повинен поговорити з Путіним: Зроблять послугу людству

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто вважає, що президенти США та росії Джо Байден і Володимир Путін повинні провести прямі переговори. На його думку, це дозволить закінчити війну в Україні. Про це пише Європейська правда.

Також очільник угорського зовнішньополітичного відомства заявив, що в Україні потрібно негайно припинити вогонь.

"Вони могли б зробити набагато більшу послугу людству, якби вчора поговорили одне з одним", - прокоментував Сійярто виступи президентів США та рф 21 лютого.

Також він додав: "Ця війна має закінчитися негайно. Якщо не буде негайного припинення вогню та мирні переговори не почнуться негайно, можуть виникнути величезні проблеми".

Крім того голова МЗС Угорщини переконаний, що "було б чудово, якби американці та росіяни нарешті поговорили один з одним і зробили все, щоб війна закінчилася якнайшвидше".

Як повідомляли "Ми-Україна", голова МЗС Угорщини Петер Сійярто відвідав Мінськ, щоб обговорити “мир в Україні”.

Раніше Петер Сійярто назвав новий пакет санкцій ЄС проти рф є “величезною помилкою”. Він переконаний, що санкції негативно вплинуть як на політичне, так і на економічне становище Європи.

У той же час прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що країна повинна триматися подалі від російсько-української війни. На його думку, це забезпечить мир в Угорщині. А війну в Україні Орбан назвав протистоянням “не армії добра і зла, а війська двох слов’янських країн”.

Головне