Сибіга закликав союзників зняти обмеження на удари по рф

Сибіга закликав союзників зняти обмеження на удари по рф

Міністр закордонних справ Андрій Сибіга, який нещодавно вступив на посаду, закликав міжнародних партнерів дозволити Україні використовувати далекобійну зброю для ударів по військових об'єктах на території росії.

Про це він заявив у соцмережі X (колишній Twitter).

"Країна, що захищається від агресії, відповідно до статті 51 Статуту ООН, не може бути обмежена у захисті", – підкреслив міністр.

Сибіга також додав, що міжнародне право надає Україні право завдавати ударів по військових цілях на території росії і закликав союзників не обмежувати такі дії.

"Дозвольте Україні бити у відповідь і захистити життя", – зазначив він.

Міністр знизу поста залишиів хештег Let Ukraine Strike Back.

Варто зазначити, що міністр оборони США Ллойд Остін раніше заявив, що удари далекобійною західною зброєю по цілях всередині росії не є ключовими для оборони України, що фактично стало дипломатичною відмовою на прохання України про зняття обмежень.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги для України на 250 мільйонів доларів. Що увійде до пакету?

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, російські військовополонені більше не можуть дзвонити з України своїм рідним, оскільки Женевська конвенція дозволяє лише листування.

Головне