Сибіга відкликав тимчасового повіреного України в Грузії

Сибіга відкликав тимчасового повіреного України в Грузії

Новопризначений міністр закордонних справ Андрій Сибіга ухвалив рішення відкликати тимчасового повіреного України в Грузії Михайла Харишина.

Про це він повідомив у Facebook.

Крім цього, Сибіга подав пропозицію про звільнення заступниці міністра Ірини Боровець.

Міністр також зазначив, що провів нараду з послами та генеральними консулами України.

"Озвучив дуже чіткі критерії ефективності роботи посла України. Це конкретний результат, сміливість та проактивність. Посли країни у війні не можуть бути відірваними від реалій війни. У зв’язку з цим ухвалив рішення про відкликання тимчасового повіреного України в Грузії", – додав Сибіга.

Він пояснив, що відкликав Харишина через його "повне нерозуміння реалій дипломатичної роботи в умовах війни".

Крім того, Сибіга анонсував нову структуру міністерства і перегляд штатних розкладів посольств. Він наголосив на важливості залучення молодих фахівців та планує зустріч із керівниками провідних університетів для створення умов для цього.

Нагадаємо, у серпні Михайло Харишин повідомив, що Україна мала схвалення Грузії на призначення нового посла, але цей процес був загальмований через незрозумілу позицію грузинської влади.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Андрій Сибіга закликав міжнародних партнерів дозволити Україні використовувати далекобійну зброю для ударів по військових об'єктах на території росії.

Головне