Сі Цзіньпін прилетів до США: яка мета першого за шість років візиту

Сі Цзіньпін прилетів до США: яка мета першого за шість років візиту

Лідер КНР Сі Цзіньпін прибув до Сполучених Штатів із своїх першим візитом до країни за шість років. У США у нього запланована зустріч з його американським колегою Джо Байденом, також він братиме участь у саміті форуму 21 економіки Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС).

Як пише Reuters, востаннє Сі Цзіньпін приїздив для США у 2017 році. Запланована на сьогодні зустріч американського та китайського голів держав стане першою їх особистою зустріччю на рік. 

Незадовго до приїду Сі Цзіньпіня Байден розповів, що провідною метою перемовин між лідерам двох найбільших у світі економік стане відновлення нормальних зв'язків. Американський президент зазначив, що сподівається змінити на краще відносини США з Китаєм після досить тривалого непростого періоду .

Офіційні особи у США мають надію, що цей візит та перемовини дозволять зменшити "тертя" між державами, яке вони вважають "найнебезпечнішим суперництвом у світі". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що зміниться після зустрічі президента США та керівника КНР

Нагадаємо, у жовтні лідер КНР Сі Цзіньпін заявив, що Китай готовий співпрацювати зі Сполученими Штатами, оскільки обидві сторони намагаються врегулювати розбіжності та працюють разом, щоб відповісти на глобальні виклики. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, також минулого місяця у Пекіні відбулися перемовини між російським президентом Володимиром Путіним та його китайським колегою Сі Цзіньпіном.

 

Головне