Швеція оголосила, що висилає із країни п'ятьох російських дипломатів

Швеція оголосила, що висилає із країни п'ятьох російських дипломатів

Швейцарська влада оголосила, що висилає із країни п'ятьох російських дипломатів. Про це заявив шведський міністр закордонних справ Тобіас Більстрем, інформує  SVT Nyheter.

"Швеція висилає п'ятьох російських дипломатів", - розповів він.

Відомо, що рішення було прийнято через дії дипломатів, які "несумісні з Віденською конвенцією про дипломатичні зносини".

МЗС Швеції викликало російського посла і поінформувало його про даний вердикт.

Крім того, 13 квітня МЗС Норвегії оголосило 15 співробітників російського посольства "персона нон грата" через підозру у шпигунстві.

"Це важливий крок у боротьбі з діяльністю російської розвідки в Норвегії, а отже, - у захисті наших національних інтересів", - заявила тоді глава МЗС Норвегії Аннікен Гуйтфельдт.

Нагадаємо, що російського омбудсмена Тетяну Москалькову виключили з членів Європейської мережі Глобального альянсу національних інституцій із захисту прав людини (ENNHRI). 

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, наприкінці березня у Міністерстві закордонних справ Німеччини спростували чутки про вигнання понад 30-ти акредитованих російських дипломатів. Однак у Москві повідомили, що Берлін все-таки ухвалив це рішення.

Головне