Швейцарія допускає присутність у країні десятків російських шпигунів

Швейцарія допускає присутність у країні десятків російських шпигунів

Швейцарія припускає, що десятки російських шпигунів можуть працювати у країні під дипломатичним або консульським прикриттям.

Про це повідомило видання DW із посиланням на доповідь швейцарських спецслужб. Як зазначається, щонайменше третина російських дипломатів у країні працюють на спецслужби рф.

За оцінкою розвідки, у країні представлені близько 220 осіб, акредитованих при російських дипломатичних і консульських представництвах у Женеві та Берні. Список включає дипломатичний, технічний або адміністративний персонал.

Таким чином йдеться мінімум про 70 російських шпигунів. У доповіді також наголошується, що під дипломатичним чи консульським прикриттям у Швейцарії працюють також "десятки" розвідників із Китаю. Водночас їх "набагато менше", ніж у росії.

Нагадаємо, проросійські хакери NoName здійснили DDoS-атаку на різні сайти та додатки Федеральної адміністрації Швейцарії. Як зазначається, кілька веб-сайтів Федеральної адміністрації були недоступні в понеділок, 12 червня 2023 року, через DDoS-атаку на їхні системи.

Відповідальність за онлайн-атаку взяла на себе хакерська група NoName. Ця група також стояла за нападом на сторінку парламенту Швейцарії минулого тижня. Наразі профільні служби Швейцарії аналізують атаку. Вони визначають порядок заходів з відновлення роботи сервісів.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Швейцарія виділила Україні пакет допомоги для розмінування територій. Для цього країна передасть спеціальну дистанційно керовану машину і проведе навчання для фахівців. Як зазначається, кількість територій в Україні, забруднених мінами, касетними боєприпасами і вибухонебезпечними об’єктами, значно збільшилася з початку повномасштабного вторгнення росії в лютому 2022 року.

Головне