Шпигував за українською ППО: СБУ затримала зрадника, якого окупанти обіцяли влаштувати в фсб рф

Шпигував за українською ППО: СБУ затримала зрадника, якого окупанти обіцяли влаштувати в фсб рф

Співробітники Служби безпеки України затримали на Кіровоградщині агента фсб, який збирав дані про розміщення Сил оборони в області. Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Згідно з оприлюдненими даними, зрадником виявився житель Торецька, що перебрався у Кіровоградську область.

"Контррозвідка Служби безпеки провела багатоходову спецоперацію у Кіровоградській області. У результаті комплексних заходів затримано ще одного агента фсб, що збирав розвіддані про дислокацію Сил оборони на території регіону.

Зловмисником виявився мешканець міста Торецьк, що на Донеччині, якого російська спецслужба завербувала ще до початку повномасштабного вторгнення рф. Після 24 лютого 2022 року він отримав завдання прибути на Кіровоградщину як переселенець зі сходу України для проведення розвідувально-підривної діяльності", - йдеться у повідомленні.

В СБУ додали, що росагент після переїзду оселився в одному з населених пунктів області та почав збирати інформації про місця базування ЗСУ. Зокрема, він хотів виявити бойові позиції української протиповітряної оборони та встановити місце розташування місцевих штабів ТРО.

"Щоб отримати ці відомості, зловмисник влаштувався ремонтником на одному з військових об’єктів регіону. За кожне виконане завдання окупанти «гарантували» своєму поплічнику грошову оплату у розмірі до 5 тисяч гривень", - йдеться у повідомленні.

Крім того окупанти обіцяли, що перевезуть чоловіка в росію та працевлаштують в фсб рф. Однак СБУ не дозволила цьому статися - чоловіка затримали "на гарячому" під час зйомки на мобільний телефон об’єкта ЗСУ. У телефоні знайшли переписку зловмисника з представником фсб та докази фіксації місць базування українських захисників.

Чоловіка затримали і оголосили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України. Розслідування справи триває.

Як повідомляли "Ми-Україна", СБУ затримала у Києві ще одного агента російської розвідки. Зловмисником виявився мешканець Донецької області, який працював на ворога з листопада минулого року.

Головне