Шпигував за військовими біля Покровська: російські спецслужби завербували волонтера ООН

Шпигував за військовими біля Покровська: російські спецслужби завербували волонтера ООН

СБУ затримала агента російських спецслужб, який працював під прикриттям волонтера Всесвітньої продовольчої програми ООН. Про це повідомляє СБУ.

34-річний чоловік збирав розвідувальні дані про розташування українських військових на Покровському напрямку Донецької області.

Зловмисник, маскуючись під доставку гуманітарної допомоги, збирав інформацію про дислокацію піхотних підрозділів та артилерії ЗСУ в Покровську та околицях. Зібрані дані він передавав через месенджер своєму куратору з ФСБ, особу якого вже встановила українська контррозвідка.

Росія використовувала отриману інформацію для планування атак на Покровськ з використанням керованих авіабомб та FPV-дронів.

СБУ вдалося викрити агента на початковому етапі його діяльності. Під час затримання у нього вилучили мобільний телефон з анонімним чатом для зв'язку з ФСБ. Паралельно було вжито заходів для захисту позицій українських військових.

Нагадаємо, російські війська завдали 3 058 ударів по лінії фронту та житловому сектору Донеччини, внаслідок чого загинули двоє цивільних, дев’ять осіб отримали поранення, серед яких чотири поліцейських.

Як писали "Ми-Україна" раніше, військовий посадовець на Львівщині затриманий за підозрою у спробі отримати вісім тисяч доларів від військовозобов’язаного за обіцянку вплинути на ТЦК для отримання бронювання від мобілізації.

Головне