Шпигував за аеродромами ЗСУ: СБУ у Миколаєві затримала чергового інформатора ФСБ

Шпигував за аеродромами ЗСУ: СБУ у Миколаєві затримала чергового інформатора ФСБ

Служба безпеки України в Миколаєві затримала чергового інформатора російської ФСБ, який шпигував за аеродромами Збройних сил України та базуванням і переміщенням військових.

Про це повідомила пресслужба СБУ в Telegram-каналі. Як зазначається, після 24 лютого минулого року агент виїхав з України за кордон і почав підтримувати агресію росіян. Саме в той період його завербували російські спецслужби.

В Україну зловмисник повернувся в березні цього року. Він мав намір розшукати ймовірні локації військових аеродромів з бойовою авіацією українських військ. Він постійно мав дистанційну комунікацію через "зв’язкових". Одним із них був проросійський блогер Сергій Лебедєв, який відомий під псевдонімом "Лохматий". Останній наразі знаходиться у тимчасово окупованому Донецьку та працює на ФСБ.

У червні Лебедєву заочно оголосили про підозру у державній зраді та нейтралізувала мережу його інформаторів на Миколаївщині. Наразі вже викрито 13 фігурантів цієї справи.

Зрадником є житель Миколаївської області, підписник Telegram-каналу "Лохматого". У листуванні з блогером зловмисник підтримував антиукраїнські ідеї та зливав інформацію про базування Сил оборони на Миколаївщині. Усю інформацію він знаходив у мережі та через особисті контакти. Також він обходив місцевість та фіксував об'єкти. Потім він передавав це до ФСБ у вигляді тексту та фотографій

Наразі чоловіка затримали правоохоронці. У нього вилучили мобільний телефон, через який він спілкувався з Сергієм Лебедєвим. Йому оголосили про підозру ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України, через що йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

112.jpg (166 KB)

111.jpg (78 KB)

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, до довічного увʼязнення з конфіскацією майна засудили російського агента, який наводив ракети на будівлю Харківської обласної військової адміністрації та інші цивільні будівлі в місті. Зловмисник з лютого по квітень минулого року збирав інформацію про українські війська та цивільну інфраструктуру в Харкові.

Головне