Шольц: Україна навряд чи приєднається до НАТО в "осяжному майбутньому"

Шольц: Україна навряд чи приєднається до НАТО в

Німецький канцлер Олаф Шольц заявив, що, на його переконання, вступ України в НАТО найближчим часом чекати не варто. Таку думку він висловив в інтерв'ю Welt.

"У 2008 році в Бухаресті НАТО ухвалила рішення, в яких було сформульовано довгострокову перспективу. Всім зрозуміло, що в найближчому майбутньому цього (вступу України до НАТО - ред.) не відбудеться", - заявив він.

На його думку, в критеріях вступу до НАТО є низка умов, які, Україна наразі не може виконати.

Тим часом минулого тижня генсек Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг пообіцяв, що на саміті Альянсу у Вільнюсі союзники висловлять готовність підтримати членство України в НАТО. Під час липневої зустрічі держави-члени блоку підтвердять свою політичну, військову та практичну підтримку України. Також, за словами голови Альянсу, союзники “надішлють дуже чіткий меседж підтримки" нашої країни.

Нагадаємо, 12 травня Сенат Польщі виступив за пришвидшений вступ України до НАТО за прикладом Швеції і Фінляндії. Ключовим на цьому шляху Сенат вважає саміт Альянсу у Вільнюсі в липні 2023 року.

Як писав "Ми-Україна" раніше, голова Міноборони Великої Британії Бен Воллес висловив бажання стати наступним генеральним секретарем НАТО. Це може відбутися після відставки нинішнього очільника Альянсу Єнса Столтенберга наприкінці 2023 року.

Головне