Шольц провів телефонну розмову із Сунаком щодо підтримки України

Шольц провів телефонну розмову із Сунаком щодо підтримки України

Канцлер ФРН Олаф Шольц ввечері у п'ятницю провів телефонну розмову зі своїм британським колегою, прем'єр-міністром Ріші Сунаком. Про це повідомив речник федерального уряду Штеффен Гебештрайт.

Канцлер ФРН разом з британським премʼєром обговорили питання подальших поставок зброї, повідомили у канцелярії британського прем'єра.

"Вони погодилися з важливістю продовження союзниками підтримки оборони України, яка життєво важлива для європейської та глобальної безпеки, і забезпечення зброєю ЗСУ", - йдеться в повідомленні.

У Шольца буде можливість узгодити плани щодо підтримки України під час особистої зустрічі з президентом Франції Емануелем Макроном, який здійснить візит у Берлін 22 січня.

Нагадаємо, уряд Німеччини ухвалив закон, що спрощує процедуру набуття громадянства ФРН. Про це повідомило видання Deutsche Welle.

Як писали "Ми-Україна" раніше, зовнішньополітичне відомство Євросоюзу представило державам-членам пропозицію щодо реформування фонду, який надає військову підтримку Україні. Про це повідомляє видання Bloomberg.

Дипломатичні представники кількох країн, зокрема Німеччини, висловили припущення, що ЄФМ стає менш ефективним, оскільки більша частина майбутніх поставок буде здійснюватися за рахунок нових закупівель озброєнь, а не з запасів.


 

Головне