Шольц поїде до Китаю і буде говорити про війну в Україні

Шольц поїде до Китаю і буде говорити про війну в Україні

Канцлер Німеччини Олаф Шольц проведе переговори з президентом Китаю Сі Цзіньпіном у Пекіні 16 квітня в рамках чотириденного візиту до Китаю. Про це повідомив речник уряду Штеффен Гебештрайт, цитує виданння Tagesschau.

Разом із главою КНР він обговорюватиме війну в Україні.

За словами речника уряду ФРН Штеффена Гебештрайта, канцлер Німеччини під час триденної поїздки до Китаю, яка розпочинається в суботу, хоче, серед іншого, проговорити, якою мірою Пекін може впливати на росію та її ведення війни в Україні:

"Наше бажання полягає в тому, щоб Китай міг використати вплив, який він має на росію, щоб сприяти мирному розвитку конфлікту в Україні", — цитує Tagesschau.

Для Шольца це другий візит до Китаю після обрання на посаду канцлера. 

Нагадаємо, шахраї почали використовувати соціальні мережі для знаходження контактів родичів. Вони пропонують передачу інформації про зниклих безвісти або полонених військовослужбовців за гроші.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Україна та ще вісім європейських держав серед країн-кандидатів та членів Європейської зони вільної торгівлі (ЄЗВТ) приєдналися до рішення Ради ЄС продовжити санкції проти осіб та установ за порушення суверенітету та територіальної цілісності України

Головне