Шольц пояснив, чому дозволив використовувати німецьку зброю на території росії

Шольц пояснив, чому дозволив використовувати німецьку зброю на території росії

Канцлер Німеччини Олаф Шольц виступив на підтримку свого рішення дозволити використання німецької зброї на території росії під час війни в Україні. Про це він повідомляє tagesschau.

“Згідно з міжнародним правом, Україна має право захищатися від нападів на свою територію, на її міста та на своїх громадян”, - зазначив канцлер ФРН.

Також він додав, що це стосується і атак, подібних до тих, які були у районі Харкова, коли росія била зі своєї прикордонної зони.

Нагадаємо, Федеральний уряд Німеччини минулого тижня, після довгих роздумів, дозволив Україні використовувати німецьку зброю проти цілей у прикордонній зоні росії. Аналогічне рішення ухвалив уряд США.

Раніше радник з комунікацій у сфері національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що Україна ніколи не мала обмежень щодо збивання російських літаків не лише над своєю територією. За його словами, США ніколи не обмежували Україну в цьому питанні, якщо літаки РФ становлять “неминучу загрозу”.

Як повідомляли "Ми-Україна", заступник голови комітету Верховної Ради із питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв пояснив, як вдалося переконати союзників надати Україні дозвіл бити по території росії західною зброєю.

Головне