Шойгу отримав від Путіна наказ спинити контрнаступ ЗСУ до настання жовтня, - ISW

Шойгу отримав від Путіна наказ спинити контрнаступ ЗСУ до настання жовтня, - ISW

Голові російського Міноборони Сергію Шойгу дали час до жовтня, щоб зупинити українську наступальну операцію. Відповідний наказ про зупинення контрнаступу ЗСУ міністру віддав президент рф Володимир Путін, вказано у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики ISW, посилаючи на невказане "інсайдерське джерело", вказують, що російський диктатор встановив для Шойгу часові межі, упродовж який той має "поліпшити ситуацію на фронті, зупинити контрнаступ України і повернути російському війську ініціативу".

Фахівці не виключають, що задля досягнення поставленої Путіним цілі військове керівництво рф може ще активніше почати віддавати накази про безперервні контратаки, попри загрозу значних втрат в особовому складі.

"Ймовірно, Путін наказав російському військовому командуванню утримувати всі початкові оборонні позиції, щоб створити ілюзію того, що українські контрнаступи не досягли жодного тактичного чи оперативного ефекту, попри значну підтримку Заходу", – вказано у звіті.

Проте, ця інформаційна акція може мати успіх лише за умови, якщо окупанти дійсно завадять ЗСУ звільнити великі площі своєї території.

Нагадаємо, командувач оперативно-стратегічного угрупування військ “Таврія” Олександр Тарнавський переконаний у тому, що настання осінньо-зимового періоду з його несприятливими погодними умовами на швидкість контрнаступу українських сил не вплине. Річ у тім, що Сили оборони здійснюють наступальні операції пішки і невеликими групами – штурмовими загонами по 10-15 осіб.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 25 вересня вранці жителі російського Курська прокинулися під звуки вибухів – місто знову атакували безпілотники.

Головне