Шойгу намагається зберегти свій імідж серед росіян на тлі контратак ЗСУ, - британська розвідка

Шойгу намагається зберегти свій імідж серед росіян на тлі контратак ЗСУ, - британська розвідка

Минулого тижня міністр оборони росії Сергій Шойгу зберігав високу публічну активність. Це робилось, ймовірно, з метою представити себе відповідальним за стратегічні питання, тоді як Україна прискорює наступальні операції.

Про це пише Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Міністр оборони рф вдає, начебто контролює ситуацію, тоді як Україна прискорює наступальні операції.

У своїх останніх коментарях він заявив про українські втрати, які були сильно перебільшеними. Крім цього, Шойгу також закликав російську оборонну промисловість подвоїти свої зусилля та розкритикував офіцерів Західного військового округу за недостатньо швидке відправлення резервної бронетехніки на фронт.

"Шойгу, ймовірно, гостро усвідомлює необхідність підтримки позитивного іміджу перед все більш відвертою критикою з боку деяких співвітчизників", - зазначають у Міноборони Британії.

Нагадаємо, країни-власники ядерної зброї взялись за модернізацію своїх арсеналів та приведення їх у бойову готовність. Двоє з них – США та росія – разом володіють майже 90% всієї ядерної зброї світу.

“Ми перебуваємо в одному з найнебезпечніших періодів в історії людства”, - сказав директор Sipri Ден Сміт.

Він закликав відновити ядерну дипломатію та посилити міжнародний контроль над ядерною зброєю.

Станом на січень 2023 року, за даними SIPRI, дев’ять ядерних держав світу – США, росія, Велика Британія, Франція, Китай, Індія, Пакистан, КНДР та Ізраїль – загалом мали близько 12 512 одиниць ядерної зброї. З цієї кількості 9576 одиниць перебували на складах потенційного застосування, що на 86 одиниць більше, ніж було у січні 2022 року.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Сорос передав контроль над своєю багатомільярдною фондовою імперією одному з синів.

Головне