Шмигаль обговорив із Байденом санкції проти ядерної галузі рф

Шмигаль обговорив із Байденом санкції проти ядерної галузі рф

Під час візиту президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена до Києва прем'єр-міністр України Денис Шмигаль порушив питання щодо санкцій проти ядерної галузі росії. Саме вона є гаманцем для продовження війни.

Про це Шмигаль повідомив у своєму Telegram-каналі. За його словами, крім допомоги економіці України, сьогодні важливо продовжувати тиснути на економіку росії, у зв'язку з чим черговим пунктом вчорашніх переговорів з Джо Байденом були антиросійські санкції.

"Зараз для нас важливо, аби ядерна галузь росії й державна компанія "Росатом" перестали бути гаманцем для продовження цієї війни. Тому ми наголошуємо на важливості запровадження санкцій проти ядерної галузі росії. Тож очікуємо на нові санкції в цьому напрямку - як від Сполучених Штатів, так і від Європейського Союзу", - пояснив український прем'єр-міністр.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Білий дім опублікував заяву, в якій підтвердив візит американського лідера Джо Байдена до Києва. Окрім того, у ній йдеться про додаткові постачання озброєння Україні, а також запровадження нових антиросійських санкцій.

Також Європейський Союз на рік продовжив санкції проти росії, запроваджених через окупацію українських територій. В Офіційному журналі ЄС наголошується, що європейський блок залишається непохитним у своїй підтримці суверенітету і територіальної цілісності України. Рішення щодо санкцій набуває чинності у середу, 22 лютого. Воно стосується незаконної окупації російською федерацією частин Луганської, Донецької, Запорізької і Херсонської областей. 

Головне