Шмигаль приїде у Варшаву на засідання урядів України і Польщі

Шмигаль приїде у Варшаву на засідання урядів України і Польщі

У кінці березня в Варшаві планується провести спільне засідання урядів України та Польщі, зараз триває підготовка до візиту прем'єр-міністра Дениса Шмигаля до польської столиці.

Про це повідомив посол України в Польщі Василь Зварич, передає PAP Studio.

Зварич нагадав про візит прем'єр-міністра Дональда Туска до Києва у січні, який відкрив нову сторінку у відносинах між Польщею та Україною. Відбулася змістовна розмова, під час якої були визначені плани спільних дій на найближче майбутнє.

Зварич підкреслив важливість спілкування, реалізації проєктів та зміцнення стратегічного партнерства між країнами. Він також зазначив, що планується не лише офіційний візит прем'єр-міністра Шмигаля до Варшави, а й спільне засідання урядів України та Польщі.

Посол також повідомив про проведення засідання комітету з питань економічного співробітництва перед візитом Шмигаля, яке буде проводити віцепрем'єр-міністр України Ірина Верещук та міністр розвитку і технологій Польщі Кшиштоф Гетьман.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск висловив критику в адресу американських республіканських сенаторів у зв'язку зі зривом у Сенаті США законопроекту, який мав передбачати допомогу Україні та іншим країнам.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Британії попередили, що не очікують прориву щодо заявки України на вступ до НАТО на Вашингтонському саміті.

Головне