Шмигаль: Попри ризик з боку рф Україна продовжує доставляти зерно країнам

Шмигаль: Попри ризик з боку рф Україна продовжує доставляти зерно країнам

Росіяни продовжують атакувати українські кораблі, але Україна, ризикуючи, доставляє зерно до інших країн. Про це розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у документальному фільмі про війну в Україні та створення Формули миру.

"Ми все одно ризикуємо, доставляючи наші вантажі, адже росіяни продовжують атакувати наші кораблі. Чорне море лишається замінованим, у багатьох випадках росія намагалася витіснити Україну з традиційних ринків поставки нашого зерна країнам, які критично цього потребують", - зазначив очільник українського уряду. 

Шмигаль додав, що рф робила "жест підтримки" і врадене українське зерно надавала країнам, які потребували його.

Україна з ООН і Туреччиною пропрацювали, як може працювати коридор. Після цього майже відразу ООН і турки підписали угоду з росіянами, яку згодом вони ж і покинули.

"У росіян була вже відповідальність не перед нами, бо нам вони хочуть все заблокувати, а конкретно перед ООН і Туреччиною", - наголосив президент України Володимир Зеленський.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський назвав ультиматумом Мінські угоди, який був дуже вигідний росії.

Головне