Шістьох керівників обласних та спецпрокуратур, які отримували підвищені пенсії, звільнили з посад

Шістьох керівників обласних та спецпрокуратур, які отримували підвищені пенсії, звільнили з посад

Заходи з протидії зловживанням в органах прокуратури тривають, шестеро керівників обласних та спеціалізованих прокуратур подали заяви про звільнення.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора України.

За інформацією у повідомленні, п’ять керівників обласних прокуратур і керівник однієї зі спеціалізованих прокуратур у сфері оборони подали заяви про звільнення з посад. Мова про керівників Запорізької, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Черкаської обласних прокуратур та спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону. 

“Всі вони отримували підвищені пенсії у зв’язку з вислугою років, призначені за рішенням суду”, - зазначили в ОГПУ.

Наразі проводиться службове розслідування щодо правомірності отримання прокурорами статусу особи з інвалідністю та нарахування їм пенсійних виплат.

Крім того, сьогодні в Офісі Генерального прокурора відбулося перше засідання незалежної Комісії з відбору кандидатів до кадрового резерву для заміщення керівних посад в обласних та окружних прокуратурах.

Також Рада прокурорів підтримала внесення змін до Закону України “Про прокуратуру”, щоб запобігти одночасному отриманню прокурорами пенсії та заробітної плати. 

“Згідно з цими пропозиціями, виплата пенсії за вислугу років прокурорам буде здійснюватися лише після їх звільнення з роботи. Тобто за принципом: або зарплата, або пенсія. Відповідні напрацювання будуть передані суб’єкту законодавчої ініціативи”, - йдеться у повідомленні.

Як писав “Ми-Україна” раніше, Україна отримає близько 50 мільярдів доларів від G7 та ЄС вже до кінця цього року.

Головне