Шість заблокованих на кордоні напрямків: у ДПСУ назвали кількість фур у черзі

Шість заблокованих на кордоні напрямків: у ДПСУ назвали кількість фур у черзі

Польські фермери продовжують блокувати рух вантажних транспортних засобів в бік України на шести напрямках, до попереднього списку напередодні додався пункт перетину "Корчова-Краківець". На сьогодні у чергах застрягло понад 3000 машин, розповів в ефір марафону "Єдині новини" речник Держприкордонслужби Андрій Демченко. 

"У чергах по той бік кордону в напрямку Україні сукупно по всіх шести напрямках перебуває десь 3300 вантажних транспортних засобів.  засобів. Найбільші черги на території Польщі по напрямку "Краківець" - це десь 1600 машин, а також по напрямку "Ягодин" - десь 55 вантажних транспортних засобів", - розповів він.

Інтенсивність руху через кордон є низькою. Так, наприклад, пункт пропуску "Шегині" минулої доби в обидва боки перетнуло 45 вантажних авто, з яких 24 - в бік України. На КПП "Ягодин" це число складає 140 транспортних засобів, з них 108 - в бік нашої країни.

Черги є і на виїзд з України, зазначив Демченко. 

"Щодо виїзду з України діє "єЧерга", це також тисячі одиниць, які зареєстровані на виїзд за межі країни. Примітно, що водіям не доводиться фізично перебувати на кордоні, а знаходитися у більш комфортних місцях, очікуючи на перетин кордон. Система та адміністратори повідомлять кожного про день та час можливості проїзду", - зауважив він. 

Як повідомляли "Ми-Україна", українські перевізники вирішили заблокувати прикордонний перехід Ягодин-Дорогуськ з Польщею з 15 лютого на знак протесту проти блокади та нерівного ставлення польських фермерів до українських перевізників.

Головне