Українські перевізники відсьогодні заблокують кордон з Польщею

Українські перевізники відсьогодні заблокують кордон з Польщею

Українські перевізники збираються заблокувати прикордонний перехід Ягодин-Дорогуськ з Польщею 15 лютого в знак протесту проти блокади та нерівного ставлення польських фермерів до українських перевізників.

Про це повідомила громадська організація Міжнародні автомобільні перевізники України.

Протест почнеться о 9:00 і буде проведена мирно. Голова Міжнародних автомобільних перевізників України заявив, що українські транспортні компанії вимагають рівних умов для економічної співпраці.

Учасники акції планують не впускати польських перевізників на територію України через ПП "Ягодин - Дорогуськ". Це реакція на те, що польські перевізники, на відміну від українських, мають проблеми з перетином кордону.

"Вони будуть тут, із нами, стояти на своїх машинах, доки наші українські перевізники з їхнього боку не почнуть їхати. Адже вони на годину пропускають одне авто, і то не українського, а польського водія", - підкреслив він.

Тривалість акції українських перевізників буде визначена в залежності від обставин на польському кордоні.

Нагадаємо, польські фермери готуються з 20 лютого заблокувати усі пункти пропуску на кордоні з Україною.

Наразі польські фермери унеможливлюють проїзд вантажівок на п'ятьох напрямках - "Ягодин-Дорогуськ", "Рава-Руська-Гребенне", "Шегині-Медика", "Устилуг – Зосин" і "Угринів – Долгобичув".

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, рф масовано атакувала Україну ракетами - що відомо станом на зараз.

Головне