Щомісяця росія мобілізує понад 20 тис бійців, - Юсов

Щомісяця росія мобілізує понад 20 тис бійців, - Юсов

Наразі щомісяця росія мобілізує на війну проти України понад 20 тис. бійців, залучаючи їх різними способами.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в інтерв'ю виданню "Еспресо".

"Це рекрутинг і серед ув'язнених, і серед боржників, якихось неблагонадійних категорій населення. ... Рекрутинг, в тому числі із мотивацією фінансової виплати або, якщо людина не підписує контракт, то якісь санкції обіцяють", - зазначив Юсов.

При цьому, як наголосив представник ГУР, у росії вже не йде мова про добровольців. Також триває планова мобілізація строковиків.

Ще одним способом залучення чоловіків в армію є "примусове підписання контракту" із колишніми військовослужбовцями, яке наразі широко практикує російське командування.

"Коли начебто викликають на звірку у військкомат, кладуть контракт і в принципі назад людина не виходить, бо інакше йому погрожують вже якимось кримінальним переслідуванням або іншими проблемами в житті", - розповів Андрій Юсов.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у тимчасово окупованому Криму російська “адміністрація" планує мобілізувати близько 2,5 тис. осіб призовного віку на "військову службу". 

Головне