Ще трьох дітей вдалося повернути з ТОТ в Україну, - Херсонська ОВА

Ще трьох дітей вдалося повернути з ТОТ в Україну, - Херсонська ОВА

З захопленої ворогом частини Херсонщини вдалось повернути в Україні ще трьох неповнолітніх. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін. 

Він уточнив, що з окупації вирвались два хлопчики - 9 та 13 років та 11-річна дівчинка. 

"Дівчинка, яка залишилася без нагляду дорослих і ризикувала опинитися в окупаційному сиротинці. Над її поверненням працювала організація “Save Ukraine”, органи опіки та піклування, служби у справах дітей. Це було надскладне і термінове завдання", - розповів Прокудін. 

Голова ОВА зазначив, що хлопчиків, яких вдалось повернути, на ТОТ перебували під опікою старшого брата. Юнак, будучи повнолітнім, перебував під загрозою призову до лав ЗС рф. 

"Зараз всі діти у безпеці. З ними працюють медики та психологи", - додав Прокудін.

За даними Херсонської ОВА, в цілому від початку року в Україну з лівобережжя Херсонщини, яка перебуває під окупацією армії рф,  вдалось повернути вже 66 дітей. 

Нагадаємо, днями уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив про повернення на підконтрольну Україні територію із тимчасово окупованої Голої Пристані, що на Херсонщині, родини із двома дітьми: 12-річним хлопчиком та 5-річною дівчинкою. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у квітні Україна передала Катару список з іменами 561 дитини, яких викрала росія.

Головне