Шахраї на ТОТ Донеччини ошукали українців на мільйони гривень: викрито організатора та трьох спільників

Шахраї на ТОТ Донеччини ошукали українців на мільйони гривень: викрито організатора та трьох спільників

Четверо осіб викрили на шахрайстві, пов’язаному з роботою незаконного call-центру на окупованій Донеччині. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За інформацією Дніпропетровської обласної прокуратури, справу ведуть за фактом шахрайства.

Згідно з матеріалами слідства, організатори створили шахрайський call-центр, який здійснював телефонні дзвінки до українських громадян, представляючись співробітниками служби безпеки банків. Зловмисники використовували метод “вішинг”, замінюючи телефонні номери, щоб видавати себе за офіційних представників фінансових установ.

Під час розмов з потерпілими шахраї повідомляли про нібито підозрілі фінансові операції з їхніми картками. Вдаючись до обману, вони надавали інструкції, які дозволяли отримати доступ до онлайн-банкінгу жертв. У результаті дії шахраїв призводили до перерахування коштів на рахунки “дропів”, які потім переводили в готівку.

Наразі встановлено вже 24 потерпілих, яким завдано шкоди на загальну суму щонайменше 3 мільйони гривень. Всі постраждалі є громадянами України.

Під час проведення санкціонованих обшуків у місцях проживання підозрюваних було вилучено мобільні телефони, SIM-картки, банківські картки, чорнові записи та іншу документацію.

Нагадаємо, поліцейські Київщини затримали двох чоловіків, які за вказівкою представника рф підпалили автомобіль військовослужбовця. Зловмисники намагалися виконати злочин в обмін на обіцяну винагороду.

Як писав “Ми-Україна” раніше, працівники митниці 7 жовтня на пункті пропуску “Шегині-Медика” виявили незадекларовану партію парфумів на суму 1,9 млн гривень.

Головне