Сербія повертає до Києва свого посла: коли це станеться

Сербія повертає до Києва свого посла: коли це станеться

Сербія вирішила повернути свого посла до Києва. Відповідне рішення озвучив президент Сербії Александар Вучич після зустрічі з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

За словами глави сербської держави, посол повернеться до Києва найближчим часом. Посольство Сербії в Україні залишалося закритим з березня 2022 року з міркувань безпеки.

"Посол Сербії найближчим часом повернеться до виконання обов'язків у Києві", - йдеться у повідомленні.

Крім того стало відомо, що Вучич обговорив з Кулебою шлях обох країн до членства у ЄС та нагальну потребу встановлення миру в Україні.

"Ми обговорили та домовилися про покращення двосторонніх відносин, з особливим бажанням найближчим часом організувати економічний форум між бізнесменами двох країн", - повідомив президент Сербії.

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба крім Вучича у Сербії також зустрівся з прем'єр-міністром Мілошем Вучевичем та міністром закордонних справ Марком Джуричем.

Як повідомляли "Ми-Україна", раніше президент Сербії Александар Вучич висловив думку, що українці, які проживають у країні, виявляють більше схильності до президента рф Володимира Путіна, ніж місцеві росіяни.

Головне