Вучич заявив, що українці в Сербії орієнтовані на Путіна

Вучич заявив, що українці в Сербії орієнтовані на Путіна

Президент Сербії Александар Вучич висловив думку, що українці, що проживають у країні, виявляють більше схильності до президента рф Володимира Путіна, ніж місцеві росіяни.

Про це повідомляє "Балканський оглядач".

Під час брифінгу з міністром оборони Німеччини, відповідаючи на питання німецького журналіста про кількість росіян та їхній вплив у Сербії, президент Сербії зазначив, що росіян у країні небагато - приблизно 45-50 тисяч. Він зауважив, що ці росіяни переважно виступають проти президента росії Володимира Путіна. З іншого боку, українці в Сербії, за його словами, в основному говорять російською мовою та більш орієнтовані на президента Путіна.

Щодо російського впливу, то, на думку президента, економічний вплив росії набагато менший, ніж німецький. Щодо політичного впливу, то на когось, можливо, він є, а на когось, можливо, ні, але ніхто, крім громадян Сербії, не має впливу на ключових посадовців країни.

Він підкреслив, що Сербія є вільною та незалежною країною, яка самостійно приймає рішення, і ніхто не може впливати на нього з-за кордону, будь то Вашингтон, Москва, Берлін або будь-який інший центр.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у "Дії" з’явилася нова послуга - мапа укриттів з можливістю повідомити, якщо воно зачинене.

Головне