СБУ затримала керівника військкомату на Полтавщині на хабарі

СБУ затримала керівника військкомату на Полтавщині на хабарі

Служба безпеки України затримала керівника військкомату в Полтавській області на хабарі. Він вимагав 70 тис. гривень у власника місцевого підприємства.

Про це повідомила пресслужба СБУ в Telegram-каналі. Як зазначається, співробітники відомства затримали "на гарячому" керівника одного з районних військкоматів під час одержання хабаря.

"Задокументовано, що воєнком вимагав 70 тис. грн з власника місцевого підприємства, яке займається імпортом авто на територію України", - йдеться в повідомленні.

При цьому хабар призначався за надання довідок про зняття комерційних транспортних засобів з військового обліку. Цей документ необхідний, аби переоформити автомобілі у сервісних центрах МВС в умовах воєнного стану.

За гроші воєнком обіцяв не створювати штучних перешкод у процесі зняття з обліку п'яти автівок. Також встановлено, що посадовець регулярно вимагав хабарі з підприємців за такі "послуги".

"Наразі затриманому планується повідомити про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою)", - розповіли в СБУ.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань затримало військового комісара, який підвищив військові виплати для наближених до нього осіб та допомагав злочинцям переховуватися від суду.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, власнику групи “Фінанси і кредит” Костянтину Жеваго оголосили про підозру в наданні неправомірної вигоди голові та суддям Верховного Суду. Як зазначається, Жеваго надавав хабарі в обмін на рішення на його користь у господарській справі.

Головне