СБУ затримала зрадника, який допомагав ворогу збирати інформацію для прориву оборони Києва

СБУ затримала зрадника, який допомагав ворогу збирати інформацію для прориву оборони Києва

Служба безпеки України затримала агента ФСБ, який збирав розвіддані для окупантів. Про це повідомляє пресслужба СБУ. 

Відомо, що у перші дні повномасштабного вторгення російської федерації на територію України чоловік допомагав ворогу отримати інформацію, щоб захопити Київ, коли зловмисник зрозумів вони не зможуть захопити столицю України, - “заліг на дно”.

Силовики розповіли, що у 2022 році зрадник виконував завдання щодо виявлення місць базування українських захисників, які брали участь у боях за Київ.

Зокрема, росіян цікавили опорні пункти і вогневі позиції бійців Центру спеціальних операцій “А” СБУ на території та околицях міста.

"Для збирання розвідданих російський агент у проміжках між комендантськими годинами обходив вулиці мегаполіса під виглядом пересічного громадянина. На місцевості він намагався приховано зафіксувати максимум локацій українських оборонців для підготовки відповідного “звіту” до фсб", – йдеться у повідомленні.

Противник намагався ідентифікувати бойові позиції українських спецпризначенців, щоб завдати по них прицільні повітряні удари.

"Однак агресору не вдалося реалізувати свої плани. Коли рашисти зрозуміли, що швидко захопити Київ їм не вдасться, зловмисник на тривалий час “заліг на дно” та “згорнув” свою розвідувальну активність, щоб уникнути викриття", –розповіли співробітники СБУ.

Зазначається, що слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, що харків’янин, який хотів знеструмити електропідстанції Харківської, Сумської, Полтавської, Донецької та Луганської областей отримав 15 років в'язниці

Як писали "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України затримала агента ФСБ, який у Києві орендував квартиру біля аеродрому, щоб шпигувати за літаками ЗСУ. 

Головне