СБУ затримала подружжя-агентів росії, які готували обстріли районів Сумщини

СБУ затримала подружжя-агентів росії, які готували обстріли районів Сумщини

Служба безпеки України затримала подружжя зрадників, які готували обстріли з "Градів" українських військових. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Відомо, що чоловік і жінка визначали місця дислокації наших бійців та передавали координати російським загарбникам. 

"На гарячому затримано подружжя-агентів російської розвідки, які готували удари по підрозділах ЗСУ, що обороняють північно-східні рубежі України", - йдеться в повідомленні.

Варто зауважити, що армія рф для обстрілу планувала застосувати різні види озброєння, включаючи реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град".

Про цей задум агресора співробітники СБУ дізналися ще на початковому етапі розвідувальної активності російських агентів.

Подружжя безробітних місцевих жителів дистанційно працювало на російську спецслужбу через анонімний чат у месенджері. Під час обшуку у затриманих вилучено мобільні телефони, які вони використовували для позначення геолокацій ЗСУ

Зазначається, що слідчі Служби безпеки повідомили обом фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб). Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, що Служба безпеки України затримала дев’ятьох колаборантів, які співпрацювали з росіянами  під час окупації правобережжя Херсонської області. 

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України зупинила спроби російських агентів нанести вогневий удар по позиціях Збройних Сил України під Харковом. В ході спецоперації в прифронтовому регіоні була ліквідована агентурна група російської розвідки, яка планувала провести серію повітряних атак на позиції ЗСУ.

Головне