СБУ затримала коригувальника ракетного удару по університету Шевченка у Києві

СБУ затримала коригувальника ракетного удару по університету Шевченка у Києві

Агент ФСБ, який коригував ракетні удари по Києву 31 грудня 2022 року, був затриманий Службою безпеки України.  Тоді окупанти вдарили ракетою по одному із корпусів Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Слідство виявило, що 40-річний мешканець Києва, діючи на користь агресора, отримав статус "волонтера" та вирушив до росії через інші країни.

У момент перетину російського кордону він виразив готовність співпрацювати із співробітниками ФСБ. Щоб підтвердити свою "відданість" окупантам, він передав їм координати, які, як стверджував, вказували на розташування одного з підрозділів Сил оборони у столичному регіоні. Ці координати використали для здійснення повітряної атаки через кілька днів.

Після інциденту агента доставили до Москви, де йому надали детальні інструкції щодо роботи, конспірації та завдань в Україні. Він мав збирати розвідку про локації штабів та основні концентрації військового персоналу та техніки Збройних сил України у Києві та Житомирській області.

СБУ повідомила йому про підозру за статтею 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Зазначимо, що будівлі Виставкового кампусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка зазнали значних пошкоджень внаслідок ракетної атаки 31 грудня.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у Луганську сталася пожежа на нафтобазі після атаки безпілотників.

Головне