СБУ затримала банкіра, який коригував удари по Харкову

СБУ затримала банкіра, який коригував удари по Харкову

У Харкові затримали співробітника українського банку, який працював на російську воєнну розвідку і допомагав планувати ракетно-бомбові атаки на місто.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Контррозвідка СБУ в липні цього року затримала російського шпигуна, що стало початком розслідування. В ході слідства вдалося вийти на його спільника – начальника відділу іншої місцевої філії відомого банку.

Чоловік, виконуючи вказівки російського агента, займався збором інформації про позиції українських військових, які захищають Харків. Він пересувався містом на власному автомобілі, фотографуючи військові об'єкти, і також збирав дані про наслідки обстрілів.

Всю зібрану інформацію він передавав російському агенту через месенджер, після чого видаляв повідомлення.

"Утім, така конспірація не допомогла фігуранту. Після викриття російського шпигуна контррозвідка СБУ затримала також його інформатора. Під час обшуків у зрадника вилучено мобільний телефон, який він використовував у розвідувально-підривній діяльності на користь рф", - йдеться у дописі.

Слідчі СБУ оголосили йому підозру за частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Дії російського агента були кваліфіковані за двома статтями Кримінального кодексу України, включно з частиною 1 статті 114 (шпигунство).

Обидва підозрювані наразі перебувають під арештом. Вони можуть отримати покарання від 15 років до довічного ув'язнення з конфіскацією майна.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Міністерство закордонних справ Киргизстану випустило офіційну рекомендацію для своїх громадян тимчасово утриматися від поїздок до російської федерації.

Головне