СБУ викрила в Одесі чиновника, який вимагав "відкати" за ремонт казарм

СБУ викрила в Одесі чиновника, який вимагав

СБУ викрила в Одесі військового чиновника, який вимагав "відкати" за ремонт казарм для мобілізованих до лав Збройних сил України.

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України на сторінці у Facebook. Як зазначається, було ліквідовано корупційну схему у військовому квартирно-експлуатаційному управлінні.

"Посадовці регулярно вимагали "відкати" від підрядників, які виконували держзамовлення щодо ремонтних робіт на об’єктах ЗСУ в Одеській області. Задокументовано факт вимагання очільником оборонного квартирно-експлуатаційного управління на більше ніж 400 тис. грн від представників місцевої ремонтно-будівельної компанії", - йдеться в повідомленні.

Розмір хабаря становив 20% від загальної суми договору. Згідно з ним підрядники мали провести освітлення до будівель військового містечка для українських захисників. Для ведення "переговорів" з підприємцями і передачі грошей посадовець залучив свого підлеглого. Йдеться про керівника району електричних мереж в обласному центрі.

Співробітники СБУ затримали посередника "на гарячому" під час отримання ним всієї суми неправомірної вигоди від підрядників.

Також задокументовано злочинну діяльність ще одного учасника оборудки – керівника афілійованої комерційної структури. Через підконтрольні фірми комерсант виводив у тінь і потім "конвертував" у готівку гроші, які отримував нібито за виконання ремонтних робіт на військових об’єктах.

"Під час обшуків на робочих місцях учасників "схеми" виявлено речові докази злочину, у тому числі документи і печатки фіктивних підприємств", - розповіли у відомстві.

Затриманому "посереднику" повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Вирішується питання щодо обрання для нього запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Також триває розслідування для притягнення до відповідальності очільника управління та залученого ним до оборудки керівника комерційної структури.

Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, НАБУ та САП з органами правопорядку Естонії та Франції викрили сімох осіб на заволодінні 450 млн гривень державного підприємства “Поліграфічний комбінат “Україна”.

Головне