СБУ викрила на корупції екскерівника Західного міжрегіонального управління Мін’юсту

СБУ викрила на корупції екскерівника Західного міжрегіонального управління Мін’юсту

Служба безпеки, за сприяння керівництва Міністерства юстиції, викрила і ліквідувала корупційну схему в Західному міжрегіональному управлінні Мін’юсту, яке здійснює державну правову політику в семи областях на заході України.

Про це пише пресслужба СБУ.

Викриті особи систематично брали хабарі за незаконне закриття виконавчих проваджень щодо громадян із борговими зобов’язаннями. Всі учасники схеми наразі звільнені з посад.

Справу було розпочато після виявлення, що колишній керівник міжобласної структури Мін’юсту, залучивши декількох підлеглих, організував злочинну діяльність. На момент викриття він був діючим очільником управління.

Посадовці управління Мін’юсту пропонували боржникам за хабарі закривати виконавчі провадження без сплати судових платежів. Для передачі хабарів залучили посередника з Івано-Франківська.

Зловмисники розподіляли хабарі між собою, а виконавчі провадження закривали з формулюванням «у зв’язку з повним погашенням боргу».

Під час обшуків у місцях роботи, проживання та транспортних засобах фігурантів було виявлено:

  • великі суми готівки, ймовірно отримані незаконним шляхом;
  • матеріали виконавчих проваджень, пов’язаних із оборудками;
  • мобільні телефони з доказами незаконної діяльності.

Колишньому керівнику Західного міжрегіонального управління Мін’юсту пред’явлено підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою). Він звільнений із посади.

Посереднику пред’явлено звинувачення за ч. 5 ст. 27 та ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (співучасть в отриманні неправомірної вигоди службовою особою).

Вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів. Розслідування триває для притягнення до відповідальності всіх причетних до корупційної схеми.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, до прокуратури Австрії подари справу про зґвалтування росіянами двох українок.

Головне