СБУ відкрила справу через прослушку Залужного

СБУ відкрила справу через прослушку Залужного

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження щодо прослушки головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

Про це повідомляє СБУ в Telegram.

За статтею 359 ч.2 Кримінального кодексу України (незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) розпочато досудове розслідування.

Зазначається, що техніка була виявлена не безпосередньо в кабінеті Залужного, а в одному з приміщень, яке може бути використане ним у майбутньому. Попередні дані свідчать, що виявлений пристрій був у неробочому стані, і буде направлений на експертизу для подальших досліджень.

Раніше українські ЗМІ з посиланнями на джерела повідомили, що у кабінеті Залужного знайшли "прослушку".

Знайдені пристрої для зчитування інформації складаються з елементів невстановленого зразка, що ускладнює ідентифікацію особи, яка їх встановила.

Нагадаємо, Україна готується до здійснення нової масштабної контрнаступальної операції з визволення окупованих росіянами територій. Таку думку висловив німецький експерт з безпеки Ніко Ланге, пише Die Welt. 

Він зазначив, що новий контрнаступ розпочнеться вже наступного року та додав, що Україна намагається перейти до мобільної війни, яку не вдалося реалізувати під час попереднього.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, армія рф атакувала цивільну інфраструктуру Сумської області, є загибла.

Головне