СБУ та Нацполіція зупинили продаж “трофейної” зброї окупантів: затримано сім торговців

СБУ та Нацполіція зупинили продаж “трофейної” зброї окупантів: затримано сім торговців

Служба безпеки України разом із Нацполіцією затримала сімох осіб у різних регіонах, які намагалися незаконно продавати трофейну зброю окупантів.

Про це повідомляє СБУ в Telegram.

У Дніпрі було затримано місцевого підприємця, який вивозив трофейну зброю з районів колишніх боїв на сході та приховував її на території власної СТО, плануючи продати кримінальним угрупованням. 

На Закарпатті був затриманий 50-річний житель міста Берегово, який мав намір продати велику кількість вибухівки та зброї, зокрема, автомати та гранати. Зловмисник зберігав нелегальний арсенал у підземному тайнику неподалік свого дому.

На Тернопільщині двоє злочинців торгували трофейною зброєю через спеціалізовані інтернет-форуми. Вони пересилали її замовникам поштою під виглядом автозапчастин.

У Житомирській області троє мешканців Коростеня, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності, вивозили трофейну зброю з районів боєзіткнень та продавали її через свої кримінальні зв’язки.

Під час обшуків правоохоронці вилучили російські гранатомети “Джміль”, автомати Калашникова та понад три кг вибухівки. Затриманим висунуто підозри за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю). Їм загрожує до семи років позбавлення волі.

Як писав “Ми-Україна” раніше, правоохоронці у Києві викрили організовану групу, яка через Інтернет-магазин та соцмережі збувала таблетки для схуднення, що містили психотропни речовини. 

Головне