СБУ та Нацполіція затримали зрадників, які підпалювали військову техніку на Донеччині

СБУ та Нацполіція затримали зрадників, які підпалювали військову техніку на Донеччині

Служба безпеки України та Національна поліція затримали трьох мешканців Слов’янська, які за гроші від російських спецслужб підпалювали службові автомобілі Сил оборони у прифронтових регіонах Донеччини.

Про це повідомляє СБУ в Telegram. 

Двоє із затриманих, віком 17 і 18 років, діяли разом, тоді як третій, який раніше був судимий за крадіжки, діяв окремо.

Зловмисники, шукаючи “легкий заробіток” в Telegram, натрапили на пропозицію від російських кураторів, які запропонували їм гроші за підпали військових авто. Вони обирали як ціль позашляховики та мікроавтобуси, що використовувалися українськими захисниками на фронті.

Перш ніж здійснити підпали, зловмисники відслідковували місцезнаходження обраних цілей, а потім підпалювали їх, використовуючи легкозаймисті речовини. Підпали вони записували на відео для звіту перед замовниками з рф. Зафіксовано, що їм вдалося підпалити два автомобілі, а також вони готувалися до знищення релейних шаф на залізниці.

Правоохоронці запобігли реалізації цього плану, затримавши всіх трьох зловмисників. Під час обшуків у їхніх оселях вилучено легкозаймисті суміші та мобільні телефони із доказами підривної діяльності.

Слідчі СБУ повідомили їм про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Зловмисники перебувають під вартою та їм загрожує до восьми років ув’язнення.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Як писали “Ми-Україна” раніше, у Харкові затримали співробітника українського банку, який працював на російську воєнну розвідку і допомагав планувати ракетно-бомбові атаки на місто.

Головне