СБУ та Нацполіція затримали підпалювачів авто ЗСУ на Київщині та Хмельниччині

СБУ та Нацполіція затримали підпалювачів авто ЗСУ на Київщині та Хмельниччині

Служба безпеки України та Національна поліція затримали дві групи підпалювачів, які за завданням російських спецслужб палили автомобілі Сил оборони України в Києві та Хмельницькому. 

Про це повідомляє СБУ в Telegram.

Затримані підпалювачі були виявлені в різних регіонах України після того, як вони намагалися знайти “легкий заробіток” через Телеграм-канали. Вони діяли згідно з інструкціями з рф: спочатку відслідковували локації потенційних цілей та “погоджували” з російськими кураторами, а потім підпалювали службові автомобілі Сил оборони за допомогою бензину та легкозаймистих сумішей. Загоряння фіксували на відео та надсилали окупантам.

“За наявними даними, російські куратори так і не заплатили підпалювачам за злочин”, - йдеться у повідомленні.

У Києві затримано двох молодиків, які підпалили мультівен українських захисників. Фігуранти є мешканцями Донецької та Дніпропетровської областей і приїхали до столиці в пошуках заробітку. Спочатку вони будували укриття в дитсадках, але згодом перейшли на співпрацю з агресором.

У Хмельницькому затримано ще двох підпалювачів, які намагалися знищити службовий позашляховик ЗСУ і планували продовжити серію злочинів у західному регіоні України. Обидва затримані є мешканцями Вінницької області, які приїхали до Хмельницького на потязі і оселилися в орендованій квартирі.

Затриманим повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період) та ч. 2 ст. 194 (умисне пошкодження майна шляхом підпалу). Їм загрожує від 8 до 10 років позбавлення волі.

Комплексні заходи проводилися співробітниками СБУ та Нацполіції за процесуального керівництва Київської міської та Хмельницької обласної прокуратур.

Як писали “Ми-Україна” раніше, суд засудив до 15 років позбавлення волі агента ФСБ, який коригував російські обстріли по Запоріжжю.

Головне