СБУ та Нацполіція викрила злочинну групу, яка тероризувала родину загиблого воїна ЗСУ

СБУ та Нацполіція викрила злочинну групу, яка тероризувала родину загиблого воїна ЗСУ

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією викрили та знешкодили злочинну групу, яка тероризувала і вимагала 5 мільйонів гривень у родини загиблого на фронті українського військовослужбовця.

Про це повідомляє СБУ у Telegram. 

Зловмисники, дізнавшись про те, що дружина та син загиблого героя отримали від держави грошову допомогу, одразу вийшли на них з вимогою сплатити їм 5 мільйонів гривень. Щоб залякати потерпілих, вони переслідували 20-річного сина загиблого, погрожуючи зробити його інвалідом, а на матір чинили психологічний тиск через телефонні дзвінки.

Окрім вимагання грошей, рекетири змушували потерпілих безпідставно визнати одного з них позашлюбним сином загиблого воїна. Їхньою метою було створити схему ухилення від мобілізації, щоб потім, зникнувши з “вибитими” грошима, виїхати за кордон.

Співробітники СБУ та Нацполіції затримали двох учасників злочинної групи на гарячому, коли їм передавали частину “данини”. За даними слідства, затриманими виявилися місцеві кримінальні авторитети, які спеціалізувалися на вимаганні неіснуючих боргів у жителів обласного центру.

Наразі їм вже повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, вчинене в умовах воєнного стану). Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Триває розслідування для встановлення фактів можливої причетності банди до вчинення інших тяжких злочинів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України спільно з Держприкордонслужбою викрила та затримала прикордонника, який працював на ФСБ. Зловмисник збирав інформацію про Сили оборони на північних рубежах Волині.

Головне