СБУ та БЕБ розкрили масштабну схему фінансування російської агентури через Webmoney

СБУ та БЕБ розкрили масштабну схему фінансування російської агентури через Webmoney

Служба безпеки України та Бюро економічної безпеки викрили мережу підпільних онлайн-сервісів, що працювали через заборонену в Україні платіжну систему Webmoney, використовуючи її для фінансування російської агентури.

Про це повідомляє СБУ в Telegram.

В ході комплексних заходів СБУ та БЕБ розкрили незаконну діяльність 12 осіб, які через російську платіжну систему Webmoney проводили фінансові операції, частина яких використовувалася для підтримки російських агентів в Україні. Учасники цієї схеми нелегально приймали електронні кошти, зокрема від клієнтів з рф, конвертували їх у валюту і переводили на банківські рахунки або в готівку.

З початку повномасштабної війни зловмисники провели операцій на десятки мільйонів гривень, отримуючи відсоток з кожної транзакції. Для залучення клієнтів вони використовували спеціалізовані сайти та рекламні оголошення.

Під час обшуків у 10 областях України вилучено комп’ютерне обладнання, мобільні телефони та банківські картки з доказами злочинів. Усім фігурантам оголошено підозру за ч. 1 ст. 200 КК України (незаконні дії з електронними грошима) і розглядається додаткова кваліфікація за ст. 209 КК України (відмивання майна, одержаного злочинним шляхом). Розслідування ведеться за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Служба безпеки України спільно з Національною поліцією розпочали обшуки у помешканні львівського активіста Остапа Стахіва.

Головне