СБУ повідомила про підозру "герою рф", який розстрілював мирних людей у Бучі

СБУ повідомила про підозру

Служба безпеки України встановила та повідомила про підозру російському військовому, який отримав наказ та розстріляв у Бучі чотирьох мирних людей. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Відомо, що командира російської армії Олександр Досягаєв нагороджений "орденом мужності" та зіркою "героя росії" за свої воєнні злочини.

"Зловмисником є підполковник Олександр Досягаєв - командир 2-го батальйону 104-го полку 76-ї десантно-штурмової дивізії повітряно-десантних військ рф. Після втечі загарбників з Київщини вище військово-політичне керівництво росії нагородило Досягаєва "орденом мужності" та зіркою "героя росії", - йдеться в повідомленні.

Силовики розповіли, що на початку березня минулого року росіянин керував діями ворожих десантників, які знаходились в Бучі. За наказом свого командира десантники розстріляли місцевого жителя та трьох волонтерів. Всі вони від трам, які несумсні із життям загинули на місці.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Досягаєву про підозру за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством).

Наразі СБУ перевіряють інформацію про можливу загибель "героя рф" у війні на території України.

Нагадаємо, що ДБР від самого початку повномасштабного вторгнення рф в Україну виокремлює список "беркутівців", аби перевірити, чи вони воюють на боці агресора. За сприяння СБУ нині відомством встановлюється 20 осіб, які нині беруть участь у бойових діях проти нашої країни

Як повідомляли "Ми-Україна", чергового російського агента виявили та затримали співробітники Служби безпеки України на Харківщині. Чоловік збирав для ворога розвіддані про місце розташування та переміщення Сил оборони у прикордонні. 

Головне