СБУ повідомила про підозру генералам рф, які організували бомбардування житлових будинків

СБУ повідомила про підозру генералам рф, які організували бомбардування житлових будинків

Служба безпеки зібрала доказову базу ще щодо двох високопосадовців росії, які брали участь у масових убивствах цивільного населення під час боїв за Київ.

Про це пише пресслужба СБУ.

Мова йде про:

  • Генерал-полковника Олександра Чайка, командувача Східного військового округу зс рф;
  • Генерал-лейтенанта Володимира Кравченка, командувача 11-ї армії Військово-повітряних сил та протиповітряної оборони зс рф.

Під час повномасштабного вторгнення росії ці особи керували бомбардуванням житлових масивів у селищі Бородянка на Київщині. Відповідно до слідства, Чайко віддав прямий наказ на обстріл багатоквартирних будинків у центрі міста на початку березня 2022 року.

Для виконання цього завдання Кравченко використовував винищувачі-бомбардувальники Su-34 та штурмові літаки Su-25 зі складу 303-ї змішаної авіаційної дивізії Росії.

Під час вилітів ворожі літаки скидали 500-кілограмові фугасні авіабомби на житлові будинки, де в той час знаходилися мирні мешканці Бородянки.

В результаті повітряної атаки росіяни зруйнували шість багатоквартирних будинків, що призвело до смерті понад 30 місцевих жителів, включаючи малолітню дівчинку.

Крім того, частину постраждалих мешканців все ще не вдалося ідентифікувати, їх вважають зниклими безвісти.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, кіберфахівці Служби безпеки України розкрили та затримали жінку, яка підтримувала російських окупантів та співпрацювала з ними після захоплення Харківської області.

Головне