СБУ повідомила про підозру гендиректору найбільшого виробника російських "Калібрів"

СБУ повідомила про підозру гендиректору найбільшого виробника російських

Служба безпеки України оголосила про підозру гендиректору “Новатора” Фаріду Абдрахманову, звинувачуючи його в організації агресивної війни на території України. 

Про це повідомляє СБУ у Telegram.

Згідно з даними слідства, він активно сприяв поставкам озброєння для російських військових угруповань. Наразі він перебуває на території росії. 

Абдрахманов особисто керував виробництвом та поставками ракет “Калібр”, які були використані для атак на об'єкти в Україні. СБУ звинуватила підозрюваного у злочині за підготовку та ведення агресивної війни, вчинену за попередньою змовою групою осіб. Хоча Абрахманов перебуває на території рф, СБУ заявила про проведення комплексних заходів з притягнення його до відповідальності за злочин проти України.

Нагадаємо, трьох зрадників засуджено до 15 років ув'язнення за обстріл українських воїнів, серед яких два снайпери та командир штурмової групи окупаційних угруповань Південного військового округу рф. Зловмисників затримали під Бахмутом та Мар’їнкою.   

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук розповів, що повернення контролю Силами оборони над островом Нестрига у Херсонській області суттєво підвищить якість контроверсійних заходів.

Головне