СБУ повідомила про підозру блогеру-ухилянту Олешку

СБУ повідомила про підозру блогеру-ухилянту Олешку

Служба безпеки України зібрала докази протиправної діяльності блогера Мирослава Олешка та повідомила йому про підозру за двома статтями.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Олешка став об'єктом підозр на підставі двох статей Кримінального кодексу України: перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань (ч. 1 ст. 114-1) та використання завідомо підробленого документа (ч. 4 ст. 358).

За цими обвинуваченнями йому може загрожувати до 8 років позбавлення волі.

СБУ стверджує, що Олешко незаконно виїхав із країни під час вторгнення рф і займається інформаційно-підривною діяльністю, що завдає шкоду Збройним силам України. За даними слідства, після підтвердження його придатності до військової служби та виклику до Територіальних центрів консультацій у серпні 2023 року Олешко вирушив за кордон, пред'явивши підроблену довідку військово-лікарської комісії.

У своїх публікаціях та відео, оприлюднених за кордоном, він, за інформацією СБУ, систематично дискредитує призов до військової служби у ЗСУ та закликає українців ухилятися від служби в армії.

photo_2023-11-22_12-06-31.jpg (92 KB)

Нагадаємо, у Києві правоохоронці викрили жінку-закладчицю, у якої виявили амфетамін на суму 1 500 000 гривень. Поліцейські зупинили перехожу, яка фотографувала щось на землі поруч із деревами у парку "Бабин Яр".

Під час перевірки кишень її куртки, правоохоронці знайшли та вилучили 500 грамів готового до продажу амфетаміну. Крім того, вилучено 3,5 кілограма розфасованих наркотиків, які вона встигла розмістити, а ще один кілограм під час обшуку її місця проживання.

Як писав "Ми-Україна" раніше, ЄС виділив Україні ще €1,5 млрд макрофінансової допомоги.

Головне