СБУ повідомила начальнику Бучанського ТЦК про нову підозру

СБУ повідомила начальнику Бучанського ТЦК про нову підозру

Правоохоронці повідомили про нову підозру начальнику Бучанського територіального центру комплектування і соціальної підтримки (ТЦК). Раніше його колег з Бориспільського і Бучанського ТЦК вже було викрито на організації схеми ухилення від мобілізації. Про це повідомили в СБУ.

Як з'ясувала СБУ, начальник Бучанського ТЦК разом із двома спільниками пропонував військовозобов'язаним уникнути призову шляхом отримання фіктивних висновків військово-лікарської комісії про непридатність. Під час обшуків у будинках та автомобілях фігурантів правоохоронці виявили понад 1,2 мільйона доларів, майже половину з яких - у схованках під підлогою та за обшивкою стін у посадовця Бучанського ТЦК.

Чоловіка затримали, але суд відпустив його під заставу в 1 мільйон гривень. Проте СБУ повідомила фігуранту про нову підозру у незаконному збагаченні, тому йому не вдалося вийти з-під варти. Зараз йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в 18 мільйонів гривень.

Порушеному кримінальному провадженню за ст. 368-5 Кримінального кодексу України загрожує до десяти років ув'язнення.

Нагадаємо, у Вінниці доглядальниця, уклавши договір довічного утримання з пенсіонеркою, планувала отруїти літню жінку, аби прискорити отримання її квартири у власність.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України та Національна поліція затримали на Полтавщині російського агента, який готував серію підпалів на стратегічних об’єктах Укрзалізниці. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

 

Головне