СБУ оприлюднила запис розмови росагентів, що готували теракти та удари на Запоріжжі

СБУ оприлюднила запис розмови росагентів, що готували теракти та удари на Запоріжжі

Служба безпеки Україна не дала російським спецслужбам влаштувати теракт на Запоріжжі. Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

"Служба безпеки викрила нові факти розвідувально-підривної діяльності російської агентурної групи, яку контррозвідники СБУ нейтралізували 9 травня цього року на Запоріжжі.

Тоді було затримано двох агентів рф з оперативними псевдонімами "Ворон" і "Доцент", які готували теракти проти Командування та спецпризначенців Сил оборони на південному фронті", - йдеться у повідомленні.

В СБУ наголосили, що мають записи розмов фігурантів справи, де вони обговорюють підготовку вибухів у місцях дислокації військовослужбовців ЗСУ, СБУ та Нацполіції.

Також повідомляється, що для вчинення терактів рф збиралася використати 10 кг пластиду - їх повинні були передати росіяни.

Крім того зловмисники готували ракетний удар по рухомому складу з військовою технікою ЗСУ на одному із залізничних вузлів у Запорізькій області.

Співробітники Служби безпеки оголосили затриманим підозри за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб).

Наразі вони перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомляли "Ми-Україна", співробітники Служби безпеки України повідомили про затримання трьох харків’ян-зрадників, які наводили ракети на Харків. Усім трьом - тепер загрожує пожиттєве.

Головне